Hei alle sammen!

Våre navn er Jon og Inger-Jeanette. Vi bor på Jelsnes, Sarpsborg, og her trives vi godt. Stor plass til hundene med 7 mål tomt. Jon jobber som prosessoperatør på FREVAR i Fredrikstad og Inger-Jeanette som konditor ved Råde Bakeri & Konditori AS. Inger-Jeanette fikk sin første hund, Bjut, i 1991.


Hvorfor ulvehund?

Vi hadde lenge gått og pratet om å kjøpe oss en stor hund. Inger-Jeanette har alltid elsket store hunder og spesielt mynder, og Jon ville også ha stor hund. Vi var innom noen raser før valget falt på Irsk Ulvehund. Etter flere besøk på utstillinger og noen turer hos May og Rune Johansen, som den gang hadde tre ulvehunder, var vi ikke lenger i tvil, vi ville ha ulvehund!

Da var det bare å sette seg ned å finne den rette kennelen for oss, og når det eventuelt var valper på gang. Det hele gikk vel egentlig ganske fort fra vi bestemte oss 100 % til valpen var i hus. Vi sendte en e-mail til Odd og Gunn Marit Myhre på kennel Cormac på Hamar i midten av desember 2001, og den påfølgende helgen skulle de parre ei tispe de hadde. Det ble med ett veldig spennende og litt skummelt.

Etter noen uker fikk vi vite at parringen var vellykket og de ventet småtroll i midten av februar.En uke før termin dro vi på besøk for å se om vi var godkjente "ulvehundfolk". Gunn Marit og Odd tok imot oss med den største gjestfrihet og etter en lang og koselig hundeprat avslutter Odd med "-vi ordner nok en hanhund". Gjett om følelsene og praten gikk i stå i bilen på vei hjemover! 

Nå skulle vi få vår første ulvehund! 17.februar ble det født 9 valper og det ble 6 hanner og 3 tisper. Noe å velge i for oss som for sikkerhets skyld hadde første valget! Første besøk hos valpene var når de var 4 uker gamle. Snakk om herlige nøster. Allerede da falt vi for den sorte med den store hvite labben. Ni uker gammel kom lille Cormac's Wizard, til daglig kalt Lupo, til oss, og vi var lykkelige eiere av en irsk ulvehund. Glemmer aldri første natten vi lå på madrass i gangen sammen med babyen vår!

Baby nr to kommer fra John Opheim og Solfrid Næss på Kennel Griffing i Nittedal. Vi måtte jo ligge på gangen første natta denne gangen også da. Vi bestemte oss for tispe denne gangen fordi vi kunne tenke oss å ha et valpekull hvis Lita blir fin og frisk. Kennelnavnet Inis Na Gall ble godkjent og registrert i oktober 2006.

Vår tredje ulvehund har vi hentet fra Nederland, hun kommer fra Connie & Nico Fernhout-Schildt på Kennel Pitlochry's. Odd var så snill å være med meg ned for å hente henne. Vi tok flyet ned og ble hentet av Connie på flyplassen. Overnattet hos de en natt, og tok flyet hjem dagen etter. Flyturen gikk kjempebra med Troya, hun satt i lasterommet (stakkar...). Troya fant seg fort til rette i flokken og har blitt bestis med Lita.

Våren 2010 kom våre nyeste tilskudd, Cormac's Limo og Wolfhenge Cooper. Cooper kommer fra Sverige. Vi er veldig takknemlige for at vi har fått kjøpe disse to herlige valpene! Blir spennende å følge de fremover.


August 2008


Juni 2010


Juli 2010